Ahad, 23 Mac 2014

PERTEMUAN SINGKAT DENGAN BLOGGER DUA CONGKAK

       Pasar Siti Khadijah sering menjadi tumpuan pelancong dari luar Kelantan, kesempatan musim cuti persekolahan biasanya akan digunakan oleh surirumah untuk membeli barang-barang yang dikira mempunyai nilai yang sangat istimewa pada mereka.

    Sabtu 22.mac 2014, Pasar siri Khadijah menerima kunjungan dari keluarga otai numis Dua congkak yang baru sampai dari Kuala Terengganu. Dalam kesempatan keluarganya membeli-belah, kami pula mengambil kesempatan mengatur penemuan untuk bertemu mata setelah sekian lama hanya berhubung di alam siber.

              Dua congkak merupakan blogger numismatik yang sangat istimewa, dengan gaya bahasa yang menarik dan bersahaja telah berjaya menarik minat pembaca untuk mendekati dan mendalami ilmu sains numismatik. Pada awal penglibatan depankanta dalam dunia blogger, blog dua congkak sentiasa dilayari untuk mencari inspirasi.

              Penemuan singkat di Laman Pasar Siti Khadijah Kota Bharu hanya memberi kesempatan untuk kami sekadar bertanya khabar tanpa sempat berborak panjang pasal numismatik. Mungkin dikesempatan yang lain akan memberi masa yang lebih panjang..

             Kesempatan yang sangat singkat, tapi masih  terluang untuk membelek beberapa keping syiling yang dijual disekitar Laman Pasar Siti Khadijah....

   KALAU MENJEMUR PAPAN PANJANG
                                  BAIK DISUSUN TEGAK BERDIRI
KALAU LAH ADA UMUR PANJANG 
                                            INSYAALLAH KITA KAN JUMPA LAGI